Fusioncube - Yalın İnovasyon

6-8 haftada bir fikri son kullanıcıdan geri bildirim alacak hale getiriyoruz.
3 aşamadan oluşan methodumuz ile inovasyon süreçlerinizi hızlandırıyor
ve yalın hale getiriyoruz.

Neden Yalın İnovasyon?

İnovasyon sürecinde fikir geliştirmenin, kullanıcı problemlerini belirlemenin, en önemlisi de ürün üretmeden önce prototiplemenin inovasyon sürecine değer katacağını düşünüyoruz.
Yalın İnovasyon - Yalın Girişim
Kullanıcı deneyimi profesyonellerinin kullanıcını tanı tavsiyelerini "Yalın Girişim"ciler "Get out of the Building" diyerek güzel bir pakete büründürdüler. Biz de üretim süreçlerindeki bu yaklaşımları ele alarak Yalın İnovasyon modelini oluşturduk.
Amacımız
Ürün geliştirme süreçlerinin sisli yolda araba kullanmak gibi oldukça riskli ve bilinmezlerle dolu olduğunu biliyoruz. Amacımız, görüş mesafenizi artırmak. Daha doğru yatırımlar yapmanızı sağlamak.

Dünyadan Örnekler

Sevdiğimiz yalın inovasyon örnekleri...
Sony Inovasyon Modeli: Crowdfunding
Sony Japonya, ürünlerini üretmeden önce kendi crowdfunding platformunda proje olarak sunuyor ve belirli bir hedefe ulaşırsa ürünü gerçekten yapmaya karar veriyor.
Dipjar - Prototipleme
Girişimci, barista arkadaşının "İnsanlar kredi kartı kullandığı için bahşişler azaldı" sorununu çözmek için Dipjar adında bir ürün üretiyor. Kredi kartı ile bahşiş bırakabildiğiniz Dipjar'ın ilk versiyonu sadece insanların kaç kez ürünü kullandığını takip ediyordu. Fikir doğrulandıktan sonra ürün hayata geçiyor.
Nasıl Bir Yöntem Uyguluyoruz?

6-8 haftalık İnovasyon programımız 3 adımdan oluşuyor: Problemi tanıyıp fikir geliştirdiğimiz Ideation, ürünü geliştirdiğimiz Prototype, son kullanıcılar ile test ettiğimiz Validation

Tasarımcı Düşünce
Workshopları & Kullanıcı
Araştırmaları
1-2 Hafta
10+ Fikir
Ürün/Arayüz/Servis
Geliştirme
4-6 Hafta
3 Prototoip
Kullanıcı Testi
1 Hafta
1
10+ Fikir
Tasarımcı Düşünce
Workshopları & Kullanıcı
Araştırmaları
1-2 Hafta
2
3 Prototoip
Tasarımcı Düşünce
Workshopları & Kullanıcı
Araştırmaları
1-2 Hafta
3
Tasarımcı Düşünce
Workshopları & Kullanıcı
Araştırmaları
1-2 Hafta
Ideation

Fikir geliştirme ve kullanıcı araştırmaları süreciyle problemleri ve çözüm önerilerini buluruz.

Design Thinking Workshopları
İnovasyon sürecinde geliştirilecek ürün için öncelikle problemi bulmak ve tanımlamak için çalışmaya başlarız. Design Thinking (Tasarım odaklı düşünme) workshopları ile konuya dokunan her paydaşı sürece dahil ederiz.
Design Thinking
Design Thinking ne işimize yarar? Nasıl yapılır? Adımları nelerdir? Popüler ürün geliştirme ve problem çözme yöntemi hakkındaki içerikleri derledik.
Fikir Geliştirme Egzersizleri
Fikir geliştirme sürecini daha verimli hale getirebilmeniz için fikir geliştirme, fikir analiz, müşteriyi anlama, strateji geliştirme ve yaratıcılık gibi beş konuda 21 egzersizi listeledik.
Kullanıcı Araştırması
Problemin varlığını valide etmek ve son kullanıcı gözüyle sürece bakmak için sahaya çıkar ve farklı tekniklerle kullanıcı araştırması yaparız.
Ürün Geliştirme Süreçlerinde Kullanabileceğiniz 28 Araştırma Tekniği
Ürün geliştirme sürecinde fikrinizi doğrulamak, yeni ürün geliştirmek veya mevcut ürününüzü daha iyi hale getirmek için kullanabileceğiniz araştırma yöntemlerini listeledik.
Prototype

Ürünün fonksiyonalitesini belirliyor ve çalışır hale getiriyoruz.

Minimum Viable Product (MVP)
Kullanıcı araştırmaları ile ürünün çekirdek fonksiyonalitesi belirlenir ve prototip bunu kapsayacak şekilde oluşturulur. MVP ürünümüzün uygulanabilir minimum(ve temel) özelliklerine sahip çıktısıdır.

MVP - Minimum Viable Product

MVP yani "Minimum Viable Product" nedir? Nasıl yapılır? MVP fonksiyonlarını nasıl seçeriz?
Arayüz - Sistem - Ürün
Userspots ve Ingenious tecrübelerimizle arayüz, servis ve ürün prototipleri tasarlıyor ve geliştiriyoruz. Prototiplerin fonksiyonları yerine getirmesine özen gösteriyoruz.
Validation

Oluşturulan prototip kullanıcılar ile test edilerek fikrin kullanıcı tarafındaki algısı ölçümlenir.

Kullanıcı Testi
Yalın inovasyon sürecinin son aşamasında da prototip kullanıcılar ile test ediyor ve kullanıcı davranışları ile ürünün veya servisin kullanışlılığını analiz ediyoruz.

Birlikte Yapalım

Fikir geliştirme ve inovasyon süreçlerinize destek olmamız için bizimle iletişime geçin.
Teşekkürler! Mesajın alındı.
Bir hata ile karşılaştık. Lütfen tekrar dene.